Hier zullen wij heerlijke recepten plaatsen van ons eigen vlees!

Heeft u zelf een lekker recept? Laat het ons weten!

Braadlappen

ingrediënten:

  • Braadlappen
  • Ui
  • Peper
  • Zout
  • Tijm
  • Rozemarijn
  • 2 Gedroogde laurierblaadjes
  • Rode wijn (het lekkerste is een Franse wijn)

 

Bak de braadlappen mooi rondom bruin, zet het vuur zachtjes en blus af met wijn en vul aan met water. Snij de ui in halve ringen en voeg deze aan het vlees toe. Voeg nu ook alle kruiden naar smaak toe o.a rozemarijn en tijm met daarbij peper en zout. Laat het vlees nu zachtjes door sudderen voor +/- 2,5 uur. Het vlees af en toe draaien om de kruiden lekker door het vlees te laten trekken.

Lekker bij gekookte aardappelen en verse groenten. 

 

Eet smakelijk!

 

Schenkel

 

wat maak je klaar met schenkel? schenkel is een lekker stukje vlees met een mergpijp erin. Van dit vlees kun je zelf een lekkere rundvleessoep maken of groentesoep.

 

ingrediënten:

 

  • schenkel
  • bouillonblokje (rundvlees of groente)
  • verse groente naar keuze
  • eventueel vermicelli

Vul een pan met water en leg de schenkel erin, doe er een bouillonblokje bij en breng het aan de kook. zet het vuur zachtjes en laat de schenkel +/- 2 uur doorkoken.

Haal het vlees uit de pan, en haal de mergpijp uit het vlees. snij je vlees in kleinere stukjes.

Gebruik een zeef of een schone theedoek om een heldere bouillon te maken.

Het vlees gaat terug in de bouillon en vul het aan met verse groente. Je kunt veel verschillende groente gebruiken voor een lekkere soep, net wat jij lekker vindt.

eventueel voeg je vermicelli toe naar wens.

Breng je soep weer aan de kook en laat het even doorkoken tot je vermicelli gaar is.

 

en dan roep je iedereen aan tafel voor een zelf gemaakte heerlijke soep! 

Rosbief in Bladerdeeg

 

ingrediënten:

  • Rosbief
  • Bladerdeeg 
  • 250 gr. champignons
  • 2 kleine uien
  • peterselie
  • los geklopt ei
  • peper en zout 

 

Braad de rosbief rondom bruin, en laat hem afkoelen in de koelkast.

Hak de champignons en uien fijn en bak dit even kort aan, meng er fijngehakte peterselie door, voeg peper en zout toe naar smaak. Laat dit ook afkoelen. 

Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat het ontdooien, smeer het bladerdeeg in met het champignonmengsel, dep je rosbief droog met wat keukenrol en leg deze op de champignons. Vouw je bladerdeeg dicht zodat je rosbief mooi ingepakt is. Smeer je bladerdeeg in met los geklopt ei.

Bak de rosbief mooi bruin in een voorverwarmde oven op 180 graden in +/- 20 tot 30 minuten. Afhankelijk van het gewicht van je rosbief.

Hamburger.(TIP)

 

Beetje olie over het vlees en dan lekker op de grill plaat. 15 tot 20 minuten. en smullen maar.